söndag 21 april 2013

"Stäng ner din wall, hummusf*tta" – hataren hotar Facebookexperten




Facebookexperten Nina Jansdotter trakasseras dagligen av en person på Facebook vars yttersta mål är att få bort henne från just Facebook. Nu kan personen ha lyckats – och ingen kan göra någonting. "Det känns väldigt tråkigt", säger Jansdotter till Nyheter24. I fredags 12:14
STOCKHOLM. I december berättade karriärcoachen och Facebookexperten Nina Jansdotter om de återkommande trakasserier hon har utsatts för på Facebook.
Det började med ett en okänd person skickade en vänförfrågan.
– Jag har alltid haft högt i tak på min vägg i och med att jag skriver om Facebook och offentlighet. Jag är ju egentligen väldigt positivt inställd till sådana här kanaler, sa Nina Jansdotter till Resumé då.
Men det blev allt annat än positivt.
Personen i frågade laddade upp över 90 bajsbilder på hennes Facebookvägg och har sedan dess förföljt Jansdotter på sidan.
Bland annat har personen, som går under namnet "Alex Othmani", lagt upp en mängd stötande bilder och fejkade nakenbilder på Nina Jansdotter. Personen har dessutom startat konton i Nina Jansdotters namn och på så vis utgett sig för att vara hon samt kommunicerat med hennes vänner och bekanta.
"Njut din seger medan du får det, din Arabdynga", går det att läsa på en dagsfärsk skärmdump som Nyheter24 har tagit del av. Allt skrivet i Nina Jansdotters namn.
I ett annat inlägg, med en helt annan profil, utger sig "Alex Othmani" för att vara "magister i lingvistik" och "certifierad arabjävel".
Trakasserier och förföljelse som Nina emellertid inte är ensam om.
– Nej, det är ett tiotal kvinnor runt om i landet som har polisanmält den här personen. Vi vet inte om det är en man eller en kvinna men personen signerar sina bilder med namnet "Alex Othmani". Det är vad han säger att han heter men om någon har 700 falska profiler kanske man inte kan lita på honom, säger Jansdotter till Nyheter24.
Trakasserierna på Facebook har blivit en del av Nina Jansdotters vardag.
– Så fort jag öppnar upp Facebook så har han varit inne och skrivit. I dag har jag anmält fem-sex falska Nina Jansdotter-profiler, precis innan du ringde nu.


Läs mera http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/743891-hatarna-vann-over-facebookexperten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar