torsdag 18 april 2013

En 13-årig flicka

 
 
En 13-årig flicka ställde sig framför tåget i Kumla. Nu börjar fler och fler detaljer visa att hon länge haft problem med mobbare och hatkommentarer. En 15-åring misstänks för sexuellt ofredande, olaga hot eller olaga tvång.

KUMLA. Det är ett samhälle i chock sedan en 13-årig flicka tagit sitt liv. På fredagen ställde hon sig framför tåget, platsen fylls nu av blombuketter och ljus. Flickan hade nätmobbats en längre tid. I ett videoinlägg på Youtube berättar hon om plågoandarna.
"Så ful. Ta livet av dig", citerar hon ur en av kommentarerna och berättar sedan upprört om att vissa tycker det är en lättsam grej att slänga ur sig.
– Det handlar om liv och död, säger hon i klippet.
13-åringen ska dock ha försökt ta sitt liv två gånger tidigare. I ett inlägg på en bildbloggsida skriver hon om det och om att hon har svårt att sova på grund av panikångest.
Mobbades i Facebookgrupp
I en Facebookgrupp med få "gilla"-markeringar mobbades flickan med utgångspunkt i "The typical"-memet. Efter nyheten om hennes död har kommentarerna fyllts av personer som kräver att den eller de som ligger bakom sidan hängs ut. "Mördare!", skriver en person:

Enligt polisen ska det också ha förekommit någon slags uthängning eller hot om uthängning.
– Den här flickan har blivit filmad och fotograferad och bilderna har lagts ut på internet eller så har det hotats om att göra det, säger Mats Nylén, polisens presstalesman, till SVT.
Tänkbara brottsrubriceringar är sexuellt ofredande, olaga hot och olaga tvång. Enligt SVT är en 15-årig pojke misstänkt. Polisen överväger att gå ut med det alias han använt sig av på nätet för att se om fler flickor kan vara drabbade. Minst en till ska ha råkat ut för samma sak.
 
 
 

1 kommentar:

  1. Det är synd om vissa ungdomarna att dom inte kan/vill prata med vuxna.
    Det finns vuxna här i cybern som använder också ord som "hora" o.d. till var och varannan. Jag säger till och tar fighten. Det borde alla göra!

    SvaraRadera